claes-kugelberg.jpg
Nyheter / Press

Claes Kugelberg ny kommersiell direktör för Clear Channel Skandinavien

Clear Channel rustar inför framtiden och reducerar antalet skandinaviska chefsroller för att bli snabbare och tydligare. Bolagets nuvarande europeiska utvecklingsdirektör Claes Kugelberg kallas hem för att tillträda en nyinrättad roll som skandinavisk kommersiell direktör. Kugelberg kommer ansvara för såväl utvecklingen av företagets reklamkundsrelationer som dess övergripande kommunikations- och positioneringsarbete. Rollen ingår i den skandinaviska ledningsgruppen och Kugelberg rapporterar till bolagets skandinaviska vd Henriette Zeuchner.

”Vi reducerar antalet chefer för att förenkla flödet av information och beslut genom bolaget och den nya rollen blir central för vår utveckling framåt. Clear Channel erbjuder Sveriges bästa räckviddskampanjer och har en överlägsen tillgång till den unga målgruppen. Nu för vi samman det viktiga arbetet att bygga relationer till våra kunder med vår kommunikation och kommer därmed att kunna lyfta fram både vårt fantastiska erbjudande och utomhusmediet i sig, på ett tydligare sätt” säger Henriette Zeuchner.

Claes Kugelberg har arbetat på Clear Channel i nio år och ansvarat för att bygga företagets etableringsstrategi och utveckla relationerna med bolagets partners inklusive kommuner, regioner och privata fastighetsägare. Kugelberg har tidigare bland annat varit nordisk kommunikationsdirektör på Attendo samt arbetat som kommunikationskonsult på JKL.

Samhället och branschen har befunnit sig i en tuff situation det senaste halvåret och avvägningen mellan gas och broms har kanske aldrig varit viktigare. Claes kan vår produkt utan och innan och är med sina spetskunskaper inom försäljning och kommunikation perfekt lämpad för att utveckla vår kommersiella del. Claes har gjort ett fenomenalt arbete med att utveckla relationerna med våra etableringspartners, såväl i Skandinavien som internationellt och jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta nära Claes i denna nya utmaning” säger Henriette Zeuchner.

Vi befinner oss i en utmanande situation och avmattningen pga Corona ställer tuffa krav på branschen och på Clear Channel. Samtidigt ser vi en tydlig återhämtning efter sommaren och vi har flera spännande saker på gång. Jag har haft förmånen att jobba på Clear Channel under nio års tid och ser fram emot att nu ta ett större och mer samordnat ansvar för vår utveckling” säger Claes Kugelberg, ny skandinavisk kommersiell direktör på Clear Channel.

Förändringen i chefslagren innebär att fyra skandinaviska roller inom bla försäljning, kommunikation och marknad, försvinner. Samtidigt tillträder tidigare chefen för etablering i Sverige, Emil Hemström, rollen som skandinavisk chef för bygg- och etablering.

Även denna roll ingår i den skandinaviska ledningsgruppen.

”Emil har gjort en mycket stark ledarinsats i sin svenska etableringsroll och byggt ett team i världsklass. Detta känns som ett väldigt naturligt steg för honom och jag gläder mig åt att få följa honom på vägen” säger Henriette Zeuchner.

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se