westpride-2023-2-scaled.jpg
Nyheter / CSR, Kampanjer och Press

West Pride x Clear Channel

15/6-23
Clear Channel är stolt samarbetspartner till West Pride som för 16 året i rad arrangerat Pride Parade i Göteborg, en manifestation för att stå upp för HBTQI-personers lika rättigheter. Kampanjen ”Homofobiterapi” är en återlansering som i år tagit plats på Clear Channels digitala skyltar.

Utomhus är ett starkt räckviddsmedium för att både och engagera människor. Verksamhetschef för West Pride, Tasso Stafilidis understryker betydelsen av Clear Channels partnerskap för att nå ut med budskapet

Vi är oerhört glada över att återigen samarbeta med Clear Channel som ökar West Prides synlighet och samtidigt hjälper oss att sprida vårt viktiga budskap mot förtryck och hat av HBTQI-personer.

Tasso Stafilidis, verksamhetschef för West Pride

Längs med västkusten, från Borås till Varberg, syns West Prides kampanj på Clear Channels digitala skyltar. Människors lika värde och rätt att ta plats i det offentliga rummet är en av Clear Channels kärnfrågor.

Med stora möjligheter att nå ut har vi också ett stort ansvar att göra skillnad. Vi är väldigt stolta över samarbetet med West Pride då vi kan bidra till att samhällsviktiga budskap som lyfter människors lika värde och rättigheter syns på platser där människor bor, lever och rör sig som mest.

Claes Kugelberg, kommersiell direktör på Clear Channel

Kampanjen ”Homofobiterapi” är en återlansering från förre året och syftar till att belysa möjligheten att övervinna fördomar kring trans-, bi- och homofobi genom självhjälpsterapi, framtagen tillsammans med en legitimerad psykolog.

– Idén kom från början som en reaktion mot ”omvändelseterapi” som många HBTQI-personer tvingas genomleva, något som borde varit förbjudet i Sverige sedan länge. Även om det är en kampanj så är det en seriös kbt-terapi i åtta steg, som går att ta del av helt gratis, säger Tasso Stafilidis.

Sedan 2007 har West Pride arrangerat Pride Parade i Göteborg dit alla är välkomna för att manifestera för HBTQI-personers lika rättigheter 

Paraden är även en manifestation och solidaritetshandling för alla som själva inte kan eller vågar gå med, vi går även för alla som lever i förtryck, både här hemma i Sverige och i världen, säger Tasso Stafilidis.

Clear Channels engagemang för Pride sträcker sig även utanför Sveriges gränser. Läs mer om våra samarbeten vi haft med Oslo Pride och Copenhagen Pride. Clear Channel är också engagerad i Pride i Frankrike, Spanien, Belgien, Irland, Storbritannien, Nederländerna och Italien.

Kontakt

Anna Wiksten

Chief Marketing Officer