kenneth-ek-vd-clear-channel-scandinavia-scaled.jpg
Nyheter / Press

Kenneth Ek avgår som VD för Clear Channel – Claes Kugelberg tar över

7/11-23
Kenneth Ek lämnar sitt uppdrag som VD för Clear Channel Scandinavia. Han ersätts av Claes Kugelberg, nuvarande Chief Commercial Officer.

Efter 15 år på företaget lämnar Kenneth Ek sitt uppdrag som Clear Channels skandinaviska VD för att avsluta sin operativa karriär. Under sina år på företaget har Kenneth bl a innehaft rollerna som CFO och VD och har varit högst involverad i företagets framgångsrika tillväxtresa.
– Det är med stolthet, många fina minnen och naturligtvis visst vemod som jag nu väljer att kliva av min roll som VD för att ge plats för nästa kapitel i livet. Det har varit femton händelserika år som präglats av en stark tillväxt och en digital transformation av utomhusmediet i Sverige och Skandinavien. Jag lämnar nu med trygg hand över till Claes Kugelberg att fortsätta flytta fram Clear Channels position på mediemarknaden och jag har full tilltro till att företaget, med alla fantastiska och dedikerade medarbetare, har framtiden för sig under ledning av Claes, säger Kenneth Ek.

30 november 2023 blir Kenneths sista dag i rollen som VD, han kommer därefter finnas kvar inom organisationen som rådgivare.

Claes Kugelberg tar över rollen som VD

I samband med Kenneth Eks avgång tar Claes Kugelberg, nuvarande Chief Commercial Officer, över som VD för den svenska verksamheten med ansvar för de skandinaviska funktionerna.

– Jag är otroligt glad över förtroendet att leda Clear Channel framåt och ta vårt erbjudande till nästa nivå. De senaste åren har vi arbetat intensivt med att utveckla vår organisation, lansera nya erbjudanden och sätt att köpa utomhuskampanjer samt bygga ut vår räckvidd, vilket har lagt en riktigt bra grund för att ytterligare stärka vår position som Sveriges räckviddsmedia, säger Claes Kugelberg. Claes tillträder den nya rollen 1 december 2023.

– Framöver kommer jag ha stort fokus på att vässa vårt produkterbjudande och säkerställa att det blir enklare att göra affärer med oss. Vi vill behålla den uppskattade flexibiliteten och vårt breda erbjudande men samtidigt underlätta för våra kunder att jämföra och fatta snabba, välgrundade köpbeslut. Som marknadsledare har vi ett stort ansvar att driva utvecklingen av utomhusmediet och leverera bra effekt med en så liten belastning på miljön och klimatet som möjligt, avslutar Claes.

claes-kugelberg-clear-channel-scandinavia-scaled.jpg

Kontakt

Anna Wiksten

Chief Marketing Officer