big.jpg
Nyheter / Insikter, Press

Clear Channel lanserar liveguide till livemusik

Med start den 23 oktober kommer flera hundra digitala reklamskyltar i Stockholms kollektivtrafik omvandlas till en unik guide till livemusik. Initiativet Stockholm Underground kommer i realtid att visa information om spelningar som äger rum på stadens mindre musikscener.

2019-10-23

Initiativet kommer som en reaktion på den så kallade klubbdöden i Stockholm, där ett antal klassiska klubbar och konsertlokaler senaste åren tvingats stänga ner något som orsakat frustration hos allmänheten, krögare och musiker.

Därför lanseras nu “Stockholm Underground” en liveguide till livemusik som är framtagen för att inspirera till nya musikupplevelser och möjliggöra för lovande artister att nå igenom bruset. Initiativet kommer att aktiveras från 23 oktober till 10 november och visas växelvis med ordinarie reklaminnehåll på samtliga digitala reklamskyltar runt om i Stockholms tunnelbanenät, samt vid ett tjugotal busskurer i innerstaden.

Vi är en naturlig del av stadsrummet och har både en vilja och ett ansvar att bidra till städers dynamik. Eftersom vi enbart i tunnelbanan når en miljon människor varje dag har vi en unik möjlighet att använda vår teknik och infrastruktur för att hitta nya sätt att interagera med stockholmarna – i detta fall med att hjälpa dem hitta sin nya favoritartist. Både musik och reklam upplevs bäst utanför hemmet!

Henriette Zeuchner, VD på Clear Channel Scandinavia.

Liveguiden, som är den första av sitt slag, har låtit samla en databas av information om kommande spelningar från webben och sociala medier, som sedan triggar skärmarna att i realtid visa vägen till närmaste spelning. Dessutom kan lovande band och artister, via en hemsida, anmäla intresse för att just deras spelning ska promotas via Stockholm Underground. På så vis kan även helt okända band och artister nå ut till en miljon stockholmare den dag som spelningen är.

Stockholm Underground är ett icke-politiskt, fristående initiativ och sker inte i samarbete med SL eller andra företag och organisationer.

Besök www.stockholmunderground.se för mer information.

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se