j4a0790.jpg
Nyheter

Stockholm City Bikes mot rekordår.

Inför Citybikes-premiären i år valde vi på Clear Channel att göra en extra satsning på att lyfta fram våra lånecyklar. Resultatet blev att cyklarna nu pryds med budskapet ”Vi älskar Stockholm”, i regnbågens alla färger. Fyra månader in i City Bikes-säsongen ser det också ut som att Stockholms lånecyklar går mot ett nytt rekordår.

Under perioden april-juli gjordes drygt 30 procent fler lån än under samma period föregående år. Och antalet sålda säsongskort ökade samtidigt med 47 procent, och antalet sålda 3-dagarskort ökade med 29 procent. I jämförelse ökade försäljningen av kort blygsamma 2 procent under 2015.

Att vi under det elfte året med Citybikes skulle se en så stor ökning känns helt fantastiskt. Så här stor tillväxt i antalet användare har vi inte sett sedan 2011. En viktig anledning är förmodligen det fina vädret, men vi tror också att det är för att de färgglada cyklarna tar för sig mycket mer i stadstrafiken.

Hittills kan vi se att antal lån ökat varje år sedan starten 2006, och jag tror att lånecykelsystemets betydelse för en modern stad som Stockholm kommer öka ännu mer med ett ökat miljömedvetande i samhället.

Sofie Brange, press- och kommunikationsansvarig på Clear Channel

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se