pressbild-sami-vikback-scaled.jpg
Nyheter / Press

Så agerar vi för att hjälpa annonsörer under covid-19.

2020-03-20
Många varumärken står inför stora utmaningar i och med covid-19. Behovet av att kommunicera med sina målgrupper är för många lika stort som innan krisen och för vissa till och med större. Clear Channel agerar nu med kraft för att annonsörer fortsatt ska kunna marknadsföra sig med starka räckviddskampanjer.

Förstärkt leveransgaranti och kortare om- och avbokningsregler.

Det som händer inom utomhusmarknaden just nu är att strömmen av människor flyttas från vissa platser till andra. För att hjälpa våra kunder så mycket vi kan inför vi nu följande:

Stärker leveransen.
Hela vårt digitala lager ställs till förfogande och vi stärker leveransen på digitala kampanjer med i snitt 50-100 procent, så långt lagret räcker

Förlänger kampanjer.
Vi erbjuder förlängning av klassiska kampanjer

Kortare avbokningsregler.
Våra om- och avbokningsregler för nya bokningar förkortas drastiskt från 10 veckor till 10 arbetsdagar fram till sommaren (t.om. vecka 26)

"Vår högsta prioritet just nu är att hitta så bra lösningar som möjligt för våra kunder givet den extrema situation som nu råder. Vi vill helt enkelt att våra kunder ska fortsätta nå de målgrupper de vill med hög räckvidd"

- Sami Vikback, försäljningsdirektör på Clear Channel Scandinavia

Samhällsnyttiga budskap som behöver nå många.

Nu mer än någonsin spelar våra reklamskyltar en viktig roll för att snabbt komma ut med information där människor promenerar, handlar eller på annat sätt transporterar sig. Vårt rikstäckande nätverk finns alltid tillgänglig för budskap som hjälper vårt samhälle att hantera en kris.

1177 Vårdguiden är ett aktuellt exempel som i en digital utomhuskampanj sprider information och instruktioner om handhygien i Stockholm. Budskapen finns på flera olika språk för att nå så många som möjligt. Helsedirektoratet i Norge är ett annat exempel, där utomhusskärmar används till att uppmana invånarna att ta hand om de mest sårbara genom att tvätta händerna noga och till att hänvisa till helsenorge.no för bekräftade svar på vanliga frågor.