j4a0836.jpg
Nyheter / Press

Nytt säsongsrekord för Stockholm City Bikes med 24 % fler lån.

I måndags den 31 oktober var sista dagen på säsongen för Stockholm City Bikes - ett tydligt tecken på att hösten är över och vintern stundar. Glädjande nog kan vi konstatera att cyklarnas populäritet fortsätter att öka – vilket i förlängningen ger en positiv effekt för såväl miljön som hälsan för Stockholmarna.

Under säsongen 2016 gjordes hela drygt 24 procent fler lån än under samma period föregående år. Och antalet sålda kort ökade med 15 procent. Samtidigt har sju nya stationer tillkommit i Stockholms stad.

”Att vi under det elfte året med Citybikes skulle se en så stor ökning känns helt fantastiskt. Den enorma efterfrågan på Citybikes pekar tydligt på behovet av ett nytt kontrakt med önskemål på snabb utbyggnadstakt till ett lånecykelsystem som verkligen täcker hela Stockholms stad”, säger Sofie Brange, press- och kommunikationsansvarig på Clear Channel, och fortsätter:

”Nu ligger vårt fokus på att utveckla cykelsystemet och göra det ännu bättre, vi ser fram emot att utveckla systemet och fördubbla antalet lånecykelstationer och tredubbla antalet lånecyklar. Jag tror att lånecykelsystemets betydelse för en modern stad som Stockholm kommer blir ännu större med ett ökat miljömedvetande i samhället.”

I år öppnade Clear Channel även ett hyrcykelsystem i Malmö – Malmö by bike. Det nya cykelsystemet har varit en stor framgång och överträffat alla förväntningar i antal lån och användare. Här har vi infört en rad nya funktioner bland annat intelligent app som beräkna hur mycket CO2 du sparat på att ta cykeln, att du kan betala direkt vid cykelstationen samt att ett par av stationerna drivs med solceller. Malmö by bike består av 50 stationer i centrala Malmö och är öppet dygnet runt, året runt.