play-adshel-3v2.jpg
Nyheter / CSR, Insikter

Nytt nödsystem ska hjälpa utsatta undan kylan

2018-11-27
Det nya nödsystemet aktiveras när temperaturen sjunker och med hjälp av Clear Channels digitala reklamskyltar skapas kontakt mellan personer som lever i hemlöshet och Stockholms hjälporganisationer när det behövs som mest.

Med hjälp av digital teknik har nu nya möjligheter öppnats upp för att nå ut med information i realtid, något som kan göra stor skillnad för människor som söker skydd från kylan. Stockholm stad har beslutat om en temperaturgräns vid minus sju grader, då staden tillsammans med kyrkor och ideella hjälporganisationer öppnar så kallade akuthärbärgen för de personer som inte omfattas av socialtjänstens insatser. Dock riskerar information om den snabba etableringen av akuthärbärgen att inte nå fram i tid.

Nu testar Clear Channel att upplåta sina digitala reklamskyltar som finns där många människor rör sig och har möjligheten att skräddarsy och realtidsanpassa budskap. När utomhustemperaturen når just minus sju grader visas information om var man kan hitta nyetablerade värmerum, anpassat efter var en befinner sig. Via budskap på de digitala reklamskyltarna kommer man också kunna mobilisera volontärer samt samla in filtar och kläder.

Våra reklamskyltar finns överallt där människor rör sig och genom tekniken kan vi ta fram lösningar som kan bidra till att hjälpa människor i nöd. Detta är något vi ser som en naturlig del i vårt arbete med att skapa värden i de städer vi verkar i.

Ola Klingenborg, Nordeuropachef.

Clear Channel agerar som facilitator för medverkande hjälporganisationer och systemet är öppet för alla religiöst och politiskt obundna hjälporganisationer i Stockholm. Förhoppningen är att det nya nödsystemet ska underlätta för organisationerna att kommunicera direkt med allmänheten på Stockholms gator.

Nödsystemet kommer vara aktivt i hela Stockholms innerstad under vintern och med särskilt fokus på områden där många hemlösa samlas, som Odenplan, T-Centralen, Medborgarplatsen och Stureplan.

I tillägg till nödsystemet finns nu en webbplats med information om var det finns öppna härbärgen och hur man som privatperson kan hjälpa till genom att bland annat anmäla sig som volontärer. Besök www.coldchannel.se för mer information.