cb2-feb-2017.jpg
Nyheter / Press

Nu öppnar City Bikes Stockholm för säsongen!

City Bikes Stockholm är Sveriges största lånecykelsystem med över 140 stationer och ca 1500 cyklar i Stockholms stad, Lidingö, Solna och Sundbyberg. Det är också landets i särklass mest använda cykelsystem. Förra året var ett rekordår. Då genomförde våra 45 000 användare hela 600 000 cykellån, en ökning med 25 procent jämfört med året dessförinnan. Nu på lördag, 1 april öppnar vi för tolfte säsongen.

– Den stora ökningen av cykellån vi såg under det elfte året med City Bikes känns helt fantastiskt. Glädjande nog visar också vår senaste undersökning att våra användare är väldigt nöjda och vill se en utbyggnad av systemet. Nu inviger vi hyrcyklarna för ännu en spännande säsong!, säger Ola Klingenborg, vd på Clear Channel som driver City Bikes i samarbete med Stockholms stad.

Förutom att Citybikes är ett billigt alternativ till att ta sig runt i Stockholm är det också ett bra val för miljön och hälsan.

– Att City Bikes växer är positivt för alla. För varje cyklad kilometer sparar vi upp till 220 gram koldioxidekvivalenter jämfört med bilåkning på samma sträcka. Jag tror att lånecykelsystemets betydelse för en modern stad som Stockholm kommer blir ännu större med ett ökat miljömedvetande i samhället, säger Ola Klingenborg.

Årets sponsor är Parks and Resorts Scandinavia, som bland annat äger och driver Gröna Lund och Kolmården.

Läs rapporten Tusen Stockholmare tycker om City Bikes här.

Fakta om City Bikes

  • City Bikes rullade för första gången på Stockholms gator 2006 och är ett samarbete mellan företaget Clear Channel och Stockholms Stad.
  • Clear Channel byggde Sveriges första lånecykelsystem i Göteborg redan 2005 och sedan dess har efterfrågan på lånecykelsystem ökat för varje år.
  • City Bikes i Stockholm är idag Sveriges största och i särklass mest använda lånecykelsystem med ca 1500 cyklar och över 140 stationer. Helt i enlighet med den plan som Clear Channel och Stockholms stad lagt fram gemensamt.
  • 2012 etablerades ett cykelsystem i Lidingö stad och i Solna, sedan 2013 finns City Bikes dessutom även i Sundbyberg.
  • Säsongen 2016 öppnade ett cykelsystem även i Malmö, Malmö by Bike, vilket även det är utvecklat av och drivs av Clear Channel.
  • City Bikes-säsongen sträcker sig från 1 april till 31 oktober, alla dagar 06.00-22.00
  • Återförsäljare: SL-center, 7-eleven, Pressbyrån mfl.
  • Mobil-app: Citybikes (finns för både Android och iPhone)

facebook.com/StockholmCityBikes
twitter.com/CityBikesSTHLM
citybikes.se

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se