cyklar-malmo-1.jpg
Nyheter / Hållbarhet, Press

Närmare 4 miljoner hyrcykelturer i Malmö – och trenden rullar vidare

10/2-22
Närmare 4 miljoner hyrcykelturer i Malmö – och trenden rullar vidare. Sedan starten 2016 har mer än 3 800 000 turer gjorts och hyrcyklarna blir alltmer populära för varje år, med ett stadigt ökande av såväl resor som prenumeranter.

Clear Channels hyrcykelsystem i Malmö består av 1000 cyklar och 100 cykelstationer utspridda över hela trakten. Under 2021 gjordes i snitt 70 000 turer per månad, vilket är en avsevärd ökning jämfört med föregående år. Tanken bakom hyrcykel-initiativet är att om fler väljer att cykla i stället för att köra bil främjar det både hälsa och miljö. För att finansiera hyrcykelsystemet i Malmö har Clear Channel byggt omkring 150 fristående klassiska reklamskyltar, med hela 300 reklamytor, där Malmö stad fördelaktigt får disponera en viss andel av reklamytorna för att kommunicera med kommuninvånarna.

Avtalet med Malmö Stad är ett av Clear Channels finaste och viktigaste avtal. Det ger våra kunder en unik möjlighet att nå Malmöborna och samtidigt finansierar det vårt populära hyrcykelsystem. Hyrcykelsystemet är snällt mot både plånboken och miljön, samtidigt som det främjar en god och jämlik folkhälsa.

Emil Hemström, Chief Development & Construction Officer, Clear Channel
cyklar-malmo-adshel-nicks.jpg

Enligt befolkningsstudien SCAPIS når bara sju procent av alla svenskar upp till rekommendationerna om 2,5 timmes fysisk aktivitet i veckan. Avsaknaden av fysisk aktivitet innebär stora samhällsekonomiska kostnader.

En viktig faktor för att öka den allmänna fysiska aktiviteten är en större andel vardagsresor med aktiva transporter. Detta är något som Clear Channel fortsättningsvis kommer att arbeta för, såsom ökad livskvalité hos stadsbor här och nu, men också för framtiden.

cyklar-malmo-2-scaled.jpg

Kontakt

Anna Wiksten

Chief Marketing Officer

Ring oss

08-522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se