openair-winter-adshel-street-02.jpg
Nyheter / Kampanjer, Press

Mattias A Klums fotografier blir hoppfull utomhusutställning

Den 14 december öppnar Fotografiskas andra utomhusutställning någonsin. Runt om i Stockholm kommer 10 fotografier av en av världens främsta fotografer, Mattias A Klum ställas ut. Syftet är att ge stockholmare en välförtjänt paus och hoppfullhet för framtiden.

Mattias A Klums utställning Vår tid på jorden öppnade den 16 oktober på Fotografiska i Stockholm och har alltså nu flyttat ut till Stockholms gator. Open Air-utställningen innehåller dels verk från utställningen på Fotografiska, dels handplockade fotografier av Mattias själv från hans omfattande produktion.

– Utomhusutställningen bygger på några av bilderna som finns på Fotografiska, och några är speciellt utvalda enbart för det här tillfället. Det är en julhälsning från oss, och från ekosystemen som representeras genom djuren på de här fotografierna. Naturen har en förmåga att inspirera, läka och förundra oss. Covid-19 är en konsekvens av att vi inte behandlat naturen som vi borde, och jag hoppas att den här utställningen kan inspirera till omtanke, säger Mattias A Klum.

Som en av Sveriges internationellt mest framgångsrika fotografer har Mattias A Klums bilder från världens alla hörn på djur och natur, prytt omslag och visat hisnande bildreportage i tidningar som National Geographic, New York Times och Der Spiegel.

Tillsammans med Mattias erbjuder vi stockholmare en underbar bildupplevelse som är öppen dygnet runt! Utan oro för trängsel kan du följa från bild till bild och samtidigt lyssna i hörlurarna när Mattias berättar om Vår tid på jorden. Det är en möjlighet att lyfta blicken och uppleva kulturen på de villkor vi lever med just i denna period, säger Lisa Hydén, Utställningsansvarig på Fotografiska i Stockholm.

Det känns fint att ännu en gång få bjuda stockholmarna på en konstpaus ute i det offentliga rummet, där vi fortfarande rör oss och har möjligheten att mötas med de avstånd till varandra som krävs nu. Att nå ut och engagera brett i utomhusmiljö är en av styrkorna med vår plattform och vi är glada över att få presentera Mattias A Klums handplockade fotografier för invånarna i Stockholm, säger Claes Kugelberg, Kommersiell chef, Clear Channel.

Fotografiska museet är stängt sedan 23 november, med förhoppning att öppna igen 25 december.

openair-winter-adshel-street-1.jpg

Information om utställningen

Utställningen pågår mellan 14 december och 3 januari
Mer information och karta över utställningen: www.fotografiska.se
Utställningen görs i samarbete mellan Clear Channel och Fotografiska 

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se