henriette-1600x960-1.jpg
Nyheter / Press

Henriette Zeuchner utsedd till ny VD för Clear Channel Scandinavia

2019-06-20
Clear Channel International utser Henriette Zeuchner till ny VD för den skandinaviska verksamheten och medlem i den europeiska ledningsgruppen. Henriette har mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom media- och telekombranschen och kommer närmast från rollen som VD för Discovery Networks Sweden. Hon tillträder sin tjänst den 16 september 2019.

Under de senaste åren har Clear Channels verksamhet präglats av en intensiv digitaliseringstransformation där kunderna nu kan ta del av ett betydligt mer flexibelt digitalt tjänsteutbud. Digitaliseringens möjligheter tillsammans med annonsörers behov av att nå många människor snabbt gör att efterfrågan på utomhusreklam kontinuerligt ökar. Henriette blir nu en nyckel i Clear Channels fortsatta digitaliserings- och tillväxtresa.

”Jag är väldigt imponerad av den resa som Clear Channel gjort de senaste åren och ser fram emot att tillsammans med teamet driva kunderbjudande och verksamheten till nästa nivå. Vidareutveckling av den digitala produktportföljen är självklart prioriterat och något jag har stor erfarenhet av från angränsande branscher. Jag ser också fram emot att få jobba mer aktivt inom hållbarhetsområdet där Clear Channel både lokalt och internationellt har många spännande projekt på gång. Jämfört med mina tidigare uppdrag skall det självfallet också bli kul att få ett bredare ansvar för flera länder”, säger en glad Henriette Zeuchner, blivande VD för Clear Channel Scandinavia.

Henriette kommer närmast från rollen som VD för Discovery Networks Sweden och har dessförinnan bl.a. varit VD för Berling Media AB och haft tunga roller inom HBO och CANAL+. Förutom operativa uppdrag sitter Henriette i styrelsen för Holmen AB och Norrköpings Tidningars Media AB.

Clear Channel är inne i en stark tillväxtfas där utomhusreklam får en alltmer central roll i mediemixen. Vi är stolta och glada över att Henriette antagit rollen. Henriette har ett mycket starkt och engagerande ledarskap, har lett verksamheter genom en rad omfattande digitaliseringsförändringar och har dessutom mycket relevant branscherfarenhet. Vi ser fram emot att få Henriette ombord på den spännande resan vi har framför oss, säger Kenneth Ek tf. VD Clear Channel Scandinavia.