adshel-fristaende-malmo.jpg
Nyheter

Clear Channel vinner jätteupphandling i Malmö

Clear Channel har vunnit ett mycket viktigt kontrakt med Malmö Stad som innefattar busskurer och informationstavlor samt etablering av ett hyrcykelsystem. Avtalet innebär att Clear Channel tar över utomhusannonseringen i Malmö. Etableringen av hyrcykelsystemet påbörjas redan under hösten 2015. År 2018 påbörjas bygget av de nya busskurerna.

Vi är mycket glada och stolta över att tagit över utomhusannonseringen i Malmö genom den här viktiga upphandlingen. Vi har länge arbetat hårt för att få till ett ännu bättre erbjudande till våra kunder som vill annonsera i Malmöområdet, säger Ola Klingenborg, VD för Clear Channel Sverige.

Clear Channel ska etablera ett hyrcykelsystem i Malmö, som på sikt kommer bestå av 100 stationer och cirka 1000 cyklar. Clear Channel har lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla och sköta driften av hyrcykelsystem. År 2006 startade Clear Channel Sveriges största och i särklass mest använda hyrcykelsystem – City Bikes – i Stockholms stad med fler än 130 stationer och 1 500 cyklar.

– Vi var först ut i Sverige med att erbjuda hyrcyklar till svenska kommuner och det ska därför bli extra roligt att sätta upp ett system i en stad som är en riktig cykelstad – som Malmö är. Nu påbörjas ett arbete med att, tillsammans med Malmö stad, gå igenom förutsättningarna för projektet på detaljnivå avseende placeringar av de första 10 hyrcykelstationerna som vi tänkte smygstarta med under hösten, säger Ola Klingenborg, VD för Clear Channel Sverige.

Utöver cyklarna ska Clear Channel även byta ut de cirka 300 reklamfinansierade busskurerna som finns i Malmö till nya reklamväderskydd i modern design och med miljövänliga sedumtak. Vidare kommer omoderna och skrymmande reklamtavlor att tas ner till förmån för färre och mindre reklamtavlor med modern teknik. Clear Channel övertar också de befintliga 117 platserna för stadsinformationstavlor och kommer att bygga nya moderna stadsinformationstavlor mycket goda exponeringsmöjligheter för Malmö stads kultur-, idrotts- och evenemangsverksamheter.

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se