pressbild-branka-solar-etableringsdirektor-clear-channel-scandinavia-scaled.jpg
Nyheter / Press

Clear Channel stärker upp den skandinaviska ledningsgruppen

14/9-22
Efter ett fortsatt starkt 2022 med flera strategiskt viktiga kontrakt i hamn välkomnar Clear Channel Scandinavia nya namn och positioner till ledningsgruppen. Branka Solar tillträder rollen som ny skandinavisk Etableringsdirektör, samtidigt utses Claes Kugelberg till bolagets vice vd.

Clear Channel stärker upp den skandinaviska ledningsgruppen och rekryterar Branka Solar i rollen som Etableringsdirektör. Branka kommer senast från Memira i rollen som landschef för Sverige med ansvaret att skapa tillväxt genom att expandera affärsområden och nyetableringar. 

Det känns otroligt kul att bli en del av Clear Channel med möjligheten att få jobba med en produkt som bidrar till en mer levande stadsbild, kombinerat med en affärsidé som även gör nytta för samhället. Jag ser fram emot att med kunder och ett fantastiskt team skapa framtidens utomhusmedia.

Branka Solar, Etableringsdirektör, Clear Channel Scandinavia.

Med en bakgrund av affärsutveckling, förhandlingar och kommersiella relationer, samt myndigheter och regioner matchar Brankas kompetens Clear Channels affär mycket väl.  

– Branka Solars erfarenhet blir en stor tillgång för bolagets fortsatta tillväxt på den skandinaviska marknaden. Med flera nya, centrala kontrakt har vi en spännande resa framför oss och jag är övertygad om att med Branka i spetsen kommer vi att ta etablering– och byggaffären till nästa nivå, säger Kenneth Ek, VD på Clear Channel Scandinavia. 

Rollen som Etableringsdirektör ingår även i den skandinaviska ledningsgruppen. 

Claes Kugelberg tillträder rollen som vice vd för skandinaviska verksamheten

Claes Kugelberg har arbetat på Clear Channel sedan 2011 med fokus på att bygga företagets etablerings– och kommersiella strategi. De senaste två åren har Claes axlat rollen som skandinavisk kommersiell direktör, nu får han utökat förtroende som bolagets vice vd. 

– Jag har haft förmånen att jobba tillsammans med Claes Kugelberg under lång tid, och det glädjer mig att Claes har accepterat rollen som vice vd för Clear Channel Scandinavia. Med sin breda erfarenhet, affärsdriv och sitt starka engagemang för bolaget är Claes rätt person att axla rollen som vice vd, säger Kenneth Ek, vd Clear Channel Scandinavia.   

I och med sin nya roll kommer Claes även ingå i Clear Channels europeiska ledningsgrupp. Utöver den nya positionen som vice vd kvarstår Claes i rollen som skandinavisk kommersiell direktör.  

Jag är otroligt glad och ödmjuk inför förtroendet att fortsätta vara en del av att skapa Skandinaviens bästa utomhusmedia. Vi ser en ökad efterfrågan på internationella helhetslösningar där tillväxten för utomhusmedia fortsätter öka.

Claes Kugelberg, kommersiell direktör och vice vd, Clear Channel Scandinavia.

Kontakt

Anna Wiksten

Chief Marketing Officer