z2a1229.jpg
Nyheter

Clear Channel lanserar Malmö by bike

På lördag klockan 12 öppnar Malmös nya hyrcykelsystem Malmö by bike med stor invigning på Gustav Adolfs torg i Malmö. Cykelsystemet är första steget i Clear Channels arbete med en modernisering av Malmös stadsmiljö med fokus på hållbarhet.

Det var under förra sommaren som Clear Channel annonserade det mycket viktiga kontraktet med Malmö stad som innefattar busskurer och informationstavlor samt etablering av ett hyrcykelsystem. Avtalet innebär att Clear Channel tar över utomhusannonseringen i Malmö. Som ett första steg lanseras nu Malmö by bike, och under 2018 börjar bygget av de nya moderna väderskydden med miljövänligt sedumtak.

Vi är glada att vi äntligen kommit igång med arbete för ett hållbart resande i Malmö, cyklarna är den första delen och därefter ska vi bygga nya busskurer med miljöprofil, säger Ola Klingenborg, vd på Clear Channel som driver Malmö by bike, och fortsätter:

Malmö stad har ambitiösa miljömål och vi har därför i det här projektet försökt möta dessa mål på nya sätt. Bland annat drivs några av cykelstationerna av solceller och vi har utvecklat en ny intelligent app som bland annat kan beräkna hur mycket CO2 du sparat på att ta cykeln.”

Omkring 62 000 personer pendlar in till Malmö varje dag och en tredjedel av dessa åker med buss eller tåg. Ett hyrcykelsystem är tänkt att kunna vara ett komplement för pendlare som pendlar till och från Malmö.

Jag tänker mig att en person som pendlar in till Malmö och kommer fram till Centralen med Pågatåget, tar en cykel till jobbet och ställer den i ett av våra ställ. På kvällen cyklar han eller hon till en restaurang, och ställer cykeln där för att ta en ny på hemvägen, säger Ola Klingenborg.

Clear Channel har lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla och sköta driften av hyrcykelsystem. År 2006 startade Clear Channel Sveriges största och i särklass mest använda hyrcykelsystem – City Bikes – i Stockholms stad med fler än 130 stationer och runt 1 500 cyklar.

Fakta Malmö by bike

 • 500 cyklar fördelade på 50 stationer i centrala Malmö
 • Systemet är öppet dygnet runt, året runt
 • Cykeln kan lånas i en timme åt gången. Om du vill cykla längre än en timme gör du bara ett nytt lån
 • Prenumeration och priser
  • Årskort: 250 kr
  • 72-timmar: 165 kr
  • 24-timmar: 80 kr
 • Du kan välja på att beställa ett cykelkort eller ladda ditt Jojo-kort. Årskortet gäller i ett år från och med aktiveringsdatum (senast 30 dagar efter inköpsdatum). Årskort köpes online. 72-timmar och 24-timmars kort kan även köpas direkt på 12 stycken betalstationer
 • Hemsida: www.malmöbybike.se

Ring oss

08 522 400 00. Eller skicka ett email till info@clearchannel.se